meubelontwerp_interieuradvies_tubbergen_homeaccent_slaapkamer
faq; jouw vragen, onze antwoorden
DSC00760
Vraag-antwoord

meest gestelde vragen

Welkom bij onze FAQ-pagina! Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten en diensten. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon. We helpen je graag verder!

interieuradviezen

Wat zijn de kosten van een interieurontwerp?
DSC00776

De kosten van een interieurontwerp hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van je ruimte, de complexiteit van het project, en de materialen en stijl die je kiest. We begrijpen dat elk project uniek is, en daarom maken we graag een offerte op maat die past bij jouw wensen en budget.

Maar ook een paar uurtjes sparren kan een mogelijkheid zijn om de kosten laag te houden. Mijn uurtarief is 95 euro per uur. Mocht je daarna kiezen om door te gaan voor uitgebreid ontwerp, dan worden deze uren niet doorberekend of later gecrediteerd. 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We luisteren graag naar je ideeën en helpen je met plezier verder!

Wat is het verschil tussen een interieurstylist en een interieurontwerper bij jullie bedrijf?
Esther homeaccent advies

Bij ons bedrijf draait het om het beste van twee werelden. Als interieurstylisten richten we ons op het creëren van een warme en uitnodigende sfeer door middel van kleur, textuur en decoratieve elementen. We zijn gepassioneerd over het vinden van unieke stukken die jouw persoonlijkheid weerspiegelen en je thuis laten voelen.

Als interieurontwerpers gaan we verder dan esthetiek. We kijken naar de ruimte als een geheel, van de functionele indeling tot de materiaalkeuzes en bouwtechnieken. Ons doel is om een ruimte te ontwerpen die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en comfortabel.

Door deze gecombineerde aanpak kunnen we een op maat gemaakt ontwerp leveren dat zowel jouw visie als functionele behoeften weerspiegelt. We geloven sterk in een persoonlijke benadering en werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat elk project uniek en doordacht is.

Wat is het verschil tussen een interieurontwerper en een interieurarchitect, en hoe werkt dat bij jullie?
Nieuwbouw homeaccent

Bij ons draait alles om het creëren van jouw ideale leefruimte op een praktische en esthetische manier. Als interieurontwerpers zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van lay-outs, materiaalselectie, kleuren en decoratie om een ruimte te transformeren volgens jouw visie. We werken nauw samen met gecertificeerde constructeurs om ervoor te zorgen dat onze ontwerpen veilig en bouwtechnisch haalbaar zijn.

Een interieurarchitect heeft een bredere focus en kan structurele veranderingen aanbrengen in gebouwen, inclusief het ontwerpen en plannen van ingrijpende renovaties. Hoewel we zelf geen architecten zijn, hebben we een sterke samenwerking met ervaren constructeurs die ons ondersteunen bij technische aspecten en bouwvoorschriften. Dit partnerschap stelt ons in staat om zowel functionele als esthetische oplossingen te bieden die aan jouw verwachtingen voldoen.

Waarom zou ik voor een interieurontwerper moeten kiezen?
Authentique spreekkamer eetkamer visgraat vloer blauwe muur piano gouden lamp homeaccent jongbloed

Het kiezen voor een interieurontwerper biedt een enorme meerwaarde ten opzichte van zelf proberen. Onze expertise zorgt ervoor dat jouw ruimte niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en optimaal benut wordt. We hebben ervaring in het optimaliseren van de indeling, het selecteren van hoogwaardige materialen en het creëren van een harmonieuze sfeer die past bij jouw smaak en levensstijl.

Voor particulieren betekent dit een gepersonaliseerd ontwerp dat jouw thuis uniek maakt, terwijl bedrijven profiteren van efficiënt gebruik van de ruimte en een professionele uitstraling die hun merk versterkt. Door te kiezen voor onze diensten krijg je niet alleen een uniek ontwerp op maat, maar bespaar je ook tijd en geld door fouten te voorkomen en direct de juiste keuzes te maken.

Wanneer zou ik een interieurontwerper moeten benaderen, vooral bij nieuwbouwprojecten?
meubelontwerp_interieuradvies_tubbergen_homeaccent_slaapkamer

Het beste moment om een interieurontwerper te betrekken is bij het begin van een nieuwbouwproject, nog voordat de bouw begint. Op dit punt kunnen we samen met jou en de architect werken aan het optimaliseren van de ruimtelijke indeling en het selecteren van materialen die zowel esthetisch als duurzaam zijn. We zorgen er ook voor dat het lichtplan perfect aansluit op de functie van elke ruimte, zodat je kunt genieten van een sfeervolle en functionele woonomgeving vanaf het moment dat je de sleutels ontvangt.

Deze vroege betrokkenheid stelt ons in staat om een ontwerp te creëren dat niet alleen jouw persoonlijke stijl weerspiegelt, maar ook praktische overwegingen zoals verlichting en budget beheert, zodat jouw nieuwe huis direct aanvoelt als een thuis.

Hoe verloopt het ontwerpproces?
Enscape 2023 10 28 13 48 08

Ons ontwerpproces begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze winkel. Dit is een kans om elkaar te leren kennen en te kijken of er een klik is. Tijdens dit gesprek bespreken we globaal wat je verwacht en welke stijl je aanspreekt. Op basis hiervan kunnen we een offerte op maat maken. Als je besluit verder te gaan, plannen we een uitgebreide afspraak in, bij jou thuis of bij ons, waarin we dieper ingaan op je wensen en behoeften. Dit gesprek is betaald en vormt de basis voor het conceptontwerp.

Tijdens de conceptbespreking presenteren we een 2D ontwerp en soms ook al een 3D concept. Na jouw feedback werken we het ontwerp verder uit en maken we een fotorealistisch 3D ontwerp. We doen voorstellen voor materialen en kleuren die passen bij jouw visie.

Tot slot kunnen we de uitvoering van het project begeleiden, maar als je liever zelf de uitvoering wilt doen, is dat ook mogelijk. We zorgen ervoor dat je betrokken blijft bij elke stap, zodat het eindresultaat perfect aansluit bij jouw wensen.

Hoe lang duurt het ontwerpproces?
Enscape 2023 10 28 13 46 11

De duur van het ontwerpproces varieert afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. Gemiddeld duurt het ontwerp- en feedbackproces enkele weken tot een paar maanden. We zorgen ervoor dat je bij elke stap betrokken bent en dat we binnen de afgesproken tijdslijnen werken.

Welke stijlen en projecten hebben jullie eerder gedaan?
kleur_interieur_blauw_plafond_in_kleur

We hebben ervaring met een breed scala aan stijlen, van modern en minimalistisch tot klassiek en landelijk. Bij elk project kijken we echt naar wat bij jou als klant past, zodat het ontwerp perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en wensen. Op onze website kun je een portfolio bekijken van eerdere projecten om een idee te krijgen van ons werk en onze veelzijdigheid.

Werk je ook met bestaande meubels en accessoires?
mariabeeld_ontbijtbordjes_antiek

Ja, we kunnen zeker bestaande meubels en accessoires in het nieuwe ontwerp integreren. We vinden het belangrijk om jouw persoonlijke stijl en sentimenten in het ontwerp op te nemen. Bij iets met gevoelswaarde vinden wij het juist mooi om daar iets speciaals mee te gaan doen.

Wat is jullie werkwijze met betrekking tot budget?
Estherbrookhuis advies

We werken binnen jouw budget en maken een ontwerp dat zowel esthetisch aantrekkelijk als financieel haalbaar is. Tijdens ons eerste gesprek bespreken we je budget, zodat we duidelijke verwachtingen kunnen stellen en passende keuzes kunnen maken.

We snappen dat het moeilijk is om een budget door te geven, maar als we niet een idee hebben wat jullie willen/kunnen uitgeven, dan weten wij niet welke materialen/meubelen etc. we kunnen voorstellen. De één wil luxe materialen, de ander wil het wel, maar kan het niet. Als we een 'ongeveer' budget weten, dan zorgen wij dat ons advies past bij dat budget. Soms is het een mix van luxe en goedkoop. We kijken dan wat echt belangrijke aspecten zijn voor het interieurplaatje waar we iets meer voor nodig hebben dan voor een ander deel.

Kan ik een pakket op maat krijgen?
advies_op_maat_interieur

Ja, wij noemen het geen maatwerkpakket maar zo zou je het wel kunnen omschrijven. We maken een offerte die volledig is afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe verloopt de communicatie tijdens het project?
martin kuipers begeleiding homeaccent

We houden je regelmatig op de hoogte van de voortgang via e-mail, telefoon whatsapp of persoonlijke afspraken. We zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van belangrijke updates en beslissingen.

Zijn er referenties of reviews van eerdere klanten?
appartement_homeaccent_interieuradvies_stylingadvies

Ja, we hebben veel tevreden klanten die graag hun ervaringen delen. Op onze website kun je enkele reviews lezen en we kunnen ook referenties verstrekken als je dat wenst.

Hoe zorgen jullie ervoor dat ik helemaal tevreden ben met mijn nieuwe huis?
stageplek_homeaccent_ootmarsum_interieur

Bij ons draait alles om het realiseren van jouw droomhuis. Samen met jou en alle betrokken partijen - van architect tot aannemer, stucadoor tot interieurontwerper - streven we ernaar om elk aspect van jouw nieuwe thuis perfect af te stemmen op jouw wensen en behoeften. Door nauw samen te werken en open communicatie te bevorderen, zorgen we ervoor dat elk detail klopt en dat de ruimtes niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en comfortabel aanvoelen.

Onze rol als interieurontwerpers gaat verder dan het esthetische aspect. We coördineren het lichtplan, de materiaalkeuzes en de ruimtelijke indeling om een harmonieus geheel te creëren dat jouw levensstijl weerspiegelt. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste kleuren, het optimaliseren van de ruimte-indeling of het integreren van duurzame oplossingen, we streven ernaar om jouw verwachtingen te overtreffen en ervoor te zorgen dat je helemaal happy bent in jouw nieuwe thuis.

Krijg ik kleurstalen en materiaalstalen mee?
stageplek_homeaccent_ootmarsum_interieur

In onze speciale Interieurbox die je van ons ontvangt, zitten kleurstalen, stofjes, behangstalen en andere materialen die we hebben voorgesteld in ons ontwerp voor jouw interieur. Deze stalen helpen je om onze voorstellen thuis te bekijken en te voelen, zodat je zeker weet dat alles perfect bij jouw smaak en ruimte past. Heb je vragen of wil je meer informatie? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.

      

We houden je regelmatig op de hoogte van de voortgang via e-mail, telefoon whatsapp of persoonlijke afspraken. We zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van belangrijke updates en beslissingen.

meubels

Wat zijn goede materialen voor meubels die lang meegaan?
showroom eetkamertafel Dopmeijer 170 cm diameter. notenhout

Goede materialen voor duurzame meubels zijn onder andere massief hout (zoals eiken, teak of walnoot), hoogwaardig leer, en metalen zoals roestvrij staal. Deze materialen zijn stevig, duurzaam en behouden lang hun kwaliteit.

Welke meubelstijlen passen het beste bij mijn interieur?
Twinny salontafels brees new world

De beste meubelstijl hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je interieur. Populaire stijlen zijn onder andere modern, Scandinavisch, industrieel, klassiek en minimalistisch.

Hoe kan ik mijn meubels het beste onderhouden? 

   

detail foto salontafel hout

Regelmatig stof afnemen en schoonmaken met geschikte reinigingsmiddelen is belangrijk. Voor houten meubels kan het ook nuttig zijn om ze periodiek te behandelen met een meubelwas of -olie om hun glans te behouden en ze te beschermen tegen krassen. Maar mail ons anders een foto van het meubelstuk en vraag ons er naar, zodat we hier beter advies over kunnen geven.

vloeren

Wat zijn de beste vloermaterialen voor een druk gezin?
Rustico visgraat 20 08

Vloermaterialen zoals pvc, vinyl en tegels zijn geschikt voor drukke gezinnen vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud. Tapijt kan ook een optie zijn voor comfort, maar vereist meer zorg.

Hoe kan ik mijn vloeren schoonmaken en onderhouden?
Therdex 7541 (4)

Regelmatig stofzuigen, vegen en dweilen zijn essentieel voor het schoonhouden van vloeren. Gebruik voor specifieke vloermaterialen zoals hout, pvc of tegels aangepaste reinigingsmiddelen om de levensduur te verlengen.

Welke vloerstijl past het beste bij mijn smaak en budget?

   

Therdex 6032 (37)

Vloerstijlen variëren van warme houten vloeren tot moderne betonnen of minimalistische tegels. Het kiezen van de juiste stijl hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de rest van je interieur en je budget.

gordijnen

Welke gordijnen passen het beste bij mijn ramen en interieur?
Alvar 8b gordijnen

Gordijnen komen in verschillende stijlen, van licht en luchtig tot dik en verduisterend. Kies gordijnen die passen bij de afmetingen en de stijl van je ramen, en die de gewenste lichtinval en privacy bieden.

Wij vragen ook wat je wens hierin is en adviseren je dan welke het meest geschikt is. En uiteraard laten we je dan diverse dingen zien.

Hoe meet ik mijn ramen correct op voor gordijnen? 
sfeerbeeld gordijnen

Martin komt bij je opmeten voor de offerte. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Welke gordijnstoffen zijn geschikt voor verduistering of isolatie? 

   

Bama 6 gordijnen

Dikke stoffen zoals fluweel of tweed zijn ideaal voor verduistering en kunnen ook helpen bij geluidsisolatie. Advies is wel om deze te voeren. Voor isolatie zijn thermische voeringen die aan de achterkant van gordijnen of inbetweens kunnen worden bevestigd, ook een goede keuze.

accessoires

Hoe kan ik accessoires gebruiken om mijn ruimte gezelliger te maken?
Instagram staand (8)

Accessoires zoals kussens, tapijten, kunst en verlichting voegen persoonlijkheid en warmte toe aan een ruimte. Speel met texturen, kleuren en patronen om een gezellige sfeer te creëren. 

Waar kan ik unieke accessoires vinden die passen bij mijn stijl?
Medusa Vase Big   Coffee 2

Zoek naar lokale boetieks, online winkels en markten voor unieke en handgemaakte accessoires die passen bij jouw smaak. Ook vintage winkels en ambachtelijke markten kunnen verrassende vondsten opleveren.

Wat zijn enkele goede tips voor het stylen van accessoires op een salontafel of dressoir?

   

Domedeco etna

Gebruik een mix van hoogte en texturen om visueel belang en balans te creëren. Groepeer items in oneven aantallen en combineer praktische items met decoratieve stukken voor een uitgebalanceerde look.

Bij ons draait alles om jou. We beginnen met een diepgaand gesprek om niet alleen je esthetische voorkeuren te begrijpen, maar ook je levensstijl en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Dit stelt ons in staat om een ontwerp te creëren dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en praktisch aansluit op jouw behoeften. We geloven sterk in een persoonlijke benadering en nauwe samenwerking gedurende het hele proces, wat ons onderscheidt van meer gestandaardiseerde benaderingen bij andere bureaus.

verlichting

Welke rol speelt verlichting bij het creëren van een sfeer in mijn huis?
margherita_vellini_tafellamp_homeaccent

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer in een huis. Het kan een ruimte transformeren door accenten te leggen, de stemming te bepalen en functionaliteit te verbeteren.

Hoe kunnen jullie helpen bij het plannen van een effectief lichtplan voor mijn ruimtes?
sfeerbeeld hanglampen

Wij als interieurontwerpers kunnen een gedetailleerd lichtplan opstellen dat rekening houdt met de functie van elke ruimte, de natuurlijke lichtinval, en jouw persoonlijke voorkeuren. We selecteren armaturen die passen bij de stijl van jouw interieur en zorgen voor een gebalanceerde verlichting in de hele woning.

Welke soorten verlichting zouden jullie aanbevelen voor verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, keuken of slaapkamer?
Sumo Vase Horns   Bone White 3

Voor de woonkamer adviseren we vaak een combinatie van basisverlichting, sfeerverlichting (zoals wandlampen of staande lampen) en accentverlichting (bijvoorbeeld gerichte spots voor kunstwerken). In de keuken zijn functionele en heldere verlichting essentieel, terwijl in de slaapkamer zachtere verlichting voor ontspanning belangrijk is.

Kunnen jullie advies geven over energiezuinige verlichtingsopties die ook stijlvol zijn?

   

M Spargo 2320361003 2

Absoluut, we kunnen energiezuinige LED-verlichting aanbevelen die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook warm en uitnodigend kan zijn. Er zijn tegenwoordig veel stijlvolle armaturen beschikbaar die energie besparen zonder in te leveren op esthetiek.

algemeen

Wat zijn de trends op het gebied van interieurdesign op dit moment?
hanglamp2

Populaire trends zijn onder andere biophilic design (met natuurlijke elementen), minimalistische en duurzame interieurs, en het gebruik van warme kleuren en texturen.

Hoe kan ik mijn interieur opfrissen zonder grote verbouwingen? 
Manila Spiral 64510 Roomshot Web LR fullscreen

Veranderen van verfkleuren, het toevoegen van nieuwe accessoires, het vervangen van verlichting en het herordenen van meubels kunnen een frisse uitstraling geven aan een ruimte zonder grote renovaties.

Wat zijn duurzame opties voor meubels en interieuritems? 
Sfeerbeeld eetkamer

Kies voor meubels en decor die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, of items die zijn geproduceerd met duurzame productiemethoden. Kijk ook naar tweedehands of vintage opties om jje ecologische voetafdruk te verkleinen.

Hoe verschilt jullie ontwerpproces van andere ontwerpbureaus?

    

DSC00765

Bij ons draait alles om jou. We beginnen met een diepgaand gesprek om niet alleen je esthetische voorkeuren te begrijpen, maar ook je levensstijl en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Dit stelt ons in staat om een ontwerp te creëren dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en praktisch aansluit op jouw behoeften. We geloven sterk in een persoonlijke benadering en nauwe samenwerking gedurende het hele proces, wat ons onderscheidt van meer gestandaardiseerde benaderingen bij andere bureaus.

'Een andermans droom werkelijkheid zien worden, waarin jij deel hebt gehad, is een groot compliment.'